Amb el pas dels anys, la tecnologia s’està convertint en un element indispensable en tots els aspectes de la nostra vida. Difícil és imaginar-nos les nostres vides sense Internet o sense accés a moltes aplicacions en els nostres smartphones o tablets.

A poc a poc aquests avanços tecnològics van un pas més enllà i arriben a les nostres llars amb el que es diu sistema domòtic a casa. Es tracta d’aparells sense fils que s’instal·len a les nostres llars i que ens faciliten accions com encendre la llum, programar la calefacció o pujar les persianes, entre d’altres.

 

Vols saber més sobre la smart home? T’ho expliquem en aquest post.

 

Què és la domòtica?

La domòtica és el conjunt de sistemes que s’instal·len en un habitatge i que aporten diferents serveis telemàtics com la gestió energètica, seguretat o comunicació.

A SUPLÀ som partners del fabricant LOXONE i oferim amb els seus serveis solucions 360º per controlar qualsevol funció de la llar: il·luminació, calefacció, persianes, gestió energètica, seguretat i àudio.

Et permetrà automatitzar la llar i guanyar temps de benestar i oci!

Una de les principals característiques de les instal·lacions domòtiques és que pots triar què aparells desitges automatitzar sense haver de contractar tot un paquet; per exemple, si únicament necessites una instal·lació domòtica per a la il·luminació, no és necessari contractar tot el sistema perquè també s’automatitzin les persianes.

A més, aquests sistemes de smart home permeten el control automàtic i manual per si necessites intervenir manualment.

 

Beneficis d’una smart home

Les solucions de domòtica per a la llar que ofereix SUPLÀ mitjançant LOXONE inclouen l’automatització de tasques quotidianes. Això significa que podràs controlar sense fil o de manera remota qualsevol aspecte de la teva casa, incloent com ja hem esmentat la seguretat, la il·luminació o la comunicació.

A continuació anem a enumerar alguns dels beneficis de tenir una smart home:

1.- Més seguretat: amb la instal·lació domòtica de sensors a finestres i portes, o càmeres de vigilància tant a dins com a fora de casa, podràs estar tranquil allà on siguis. Des de fora de la teva llar tens l’opció d’encendre aquest sistema i rebre una notificació si ocorre alguna cosa.

Aquesta eina és molt útil no solament per robatoris, sinó que també és utilitzada en cas d’incendi o inundació. En aquest últim cas, per exemple, sempre que es detecti qualsevol problema tècnic a la llar el sistema domòtic respondrà amb el tancament de la presa d’aigua i avisant al propietari de l’incident amb una notificació en el seu telèfon mòbil. De la mateixa manera, existeixen diferents instal·lacions domòtiques per a la llar que et permeten instal·lar un botó del pànic per activar l’alarma lluminosa i sonora sempre que sigui necessari en cas d’incendi.

 

2.- Ajust de temperatura: quantes vegades has estat fora de casa i has pensat en l’efectiu que seria poder ajustar la temperatura de la llar abans d’arribar? Segur que alguna vegada t’has fet aquesta pregunta i amb la smart home podràs indicar la temperatura ideal des de fora de casa. És més, podràs controlar la temperatura de cada habitació per mantenir un clima idoni en tot el recinte!

 

3.- Configura la teva llum ideal: un dels elements més demandats a les instal·lacions domòtiques és el control de la il·luminació a la llar. Amb aquesta eina no hauràs de dirigir-te als interruptors per encendre, apagar o ajustar la llum d’una habitació, sinó que des del teu smartphone tindràs la possibilitat de configurar la intensitat i les hores en les quals vols que estiguin operatives les llums.

Per exemple, pots indicar que durant el matí la llum sigui molt més tènue o que a determinada hora de la nit s’apaguin per complet.

En aquesta línia hem d’esmentar l’opció de controlar les persianes gràcies a la domòtica per a la llar. Si t’agrada matinar, solament has de programar que les persianes de la teva habitació es pugin una mica a primera hora del matí. Segur que amb la llum natural il·luminant-te la cara el despertar serà molt més amè!

 

4.- Avisos: amb una instal·lació domòtica rebràs notificacions a temps real quan succeeixi alguna cosa a la llar, com ara deixar-se una finestra oberta que pot ser perillós especialment si la previsió meteorològica és que hagi de ploure. La smart home t’enviarà un avís per saber si cal tancar aquesta finestra o no perquè, en definitiva, el sistema domòtic té un únic objectiu que és facilitar el teu ritme de vida.

 

5.- Estalvi d’energia: gràcies a la configuració de la il·luminació i de qualsevol altre element electrònic o elèctric, sabràs quan estan els teus dispositius en funcionament i l’energia que estàs utilitzant. A més, pots configurar aquests aparells perquè inverteixin més o menys energia depenent del seu ús. Per exemple, si vas a cuinar amb una paella petita en una placa elèctrica, el sistema domòtic ho detecta i selecciona la grandària del foc apropiat per a aquesta paella.

 

6.- Escolta música des de qualsevol racó: amb un sistema domòtic a la teva llar tindràs accés al teu equip de música des de qualsevol racó. Programa una música relaxant per a l’hora del bany o les notícies perquè et serveixin de despertador. Cada membre de la casa pot indicar la seva pròpia Play List!

 

7.- Estalvi econòmic: a priori els sistemes domòtics poden semblar una inversió important, però no obstant això amb el pas del temps donarà els seus fruits. L’estalvi energètic, l’estalvi de l’aigua, l’optimització del temps en tasques, la seguretat de saber que la teva llar i els teus estaran protegits davant qualsevol incident, etc., són algunes de les raons que t’ajudaran a instal·lar un sistema de domòtica per a la llar.

 

Què necessito per fer instal·lacions domòtiques a casa?

El primer pas és saber quins sistemes domòtics vols instal·lar al domicili.

Amb això decidit, es passarà a la instal·lació domòtica dels aparells que controlin els diferents dispositius, una centraleta i els comandaments que utilitzarem per al seu control. La centraleta és el cor de tot el sistema i és la que rebrà les nostres ordres per realitzar qualsevol acció. LOXONE treballa a través del Miniserver, que és l’encarregat de comunicar-se amb tots els dispositius; aporta intel·ligència i coordina les llums, el clima, les persianes i més.

Per exemple, podem programar que les persianes es pugin de manera automàtica una hora després del clarejar o que la llum del pati s’encengui sempre que s’obri la porta principal.

 

Si necessites un projecte a mesura o conèixer millor les característiques de la instal·lació domòtica més idònia per al teu cas, també pots contactar directament amb nosaltres per rebre un assessorament personalitzat.

A SUPLÀ som experts en smart home i podem ajudar-te. Contacta!